Perakende

2018 Amerikada açılan/kapanan mağazalar

Coresight Research danışmanlık firması ABD deki başlıca mağaza iflaslarıyla mağaza açılışlarını ve kapanışlarını izlemektedir. ABD perakendecileri 2018 yılında 5.437 mağaza kapanışı ve 2.963 mağaza açılışı açıkladılar. 2017 de bu rakamlar 8.139 kapanış, 4.231 açılış olarak gerçekleşmişti. 

Sears 50 – 80 daha fazla mağaza kapatabilir.

Sears Holding’in Başkanı Eddie Lampert’in kurtarma planının yasal ve mali zorluklar nedeniyle işe yaramama ihtimali nedeniyle 50-80 arası mağaza daha kapatabileceği açıklandı. Ocak başlarında, Lampert kurduğu bir hedge fonu olan ESL Investments aracılığıyla şirketi iflastan çıkarmak için 4.6 milyar dolarlık bir teklif açıkladı. Sears Holdings, Kasım 2019’da 40 mağazayı kapatacağını açıkladı. Bu plan, iflas koruması için başvuruda bulundukları Ekim ayında 142 mağazanın kapanmasına ek olarak düşünülmektedir.

Gymboree mağazalarını açık tutmak için iflas kredisi arıyor

Çocuk giyim perakendecisi Gymboree, mağazaları bir alıcı için açık tutmaya devam etmek için iki yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez iflas koruma başvurusunda bulunacak. Şirket, ilk iflas korumadan, Eylül 2017’de 300’den fazla mağazanın kapanmasından sonra çıkabilmişti.

Tarihi şirket  Gump kepenkleri indirdi.

San Francisco merkezli tarihi bir mağaza olan Gump, 157 yıl sonra kapılarını kapattı. 1861 yılında çerçeve ve ayna mağazası olarak kurulan perakendeci, tüm kalemlerde tasfiye satışı gerçekleştirdi. 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı